Polgármesteri köszöntő

Tisztelt Egyházaskeszőiek! Tisztelt Látogatók!

Egyházaskesző polgármestereként nagy tisztelettel és szeretettel köszöntöm Önöket! Megtisztelő, hogy érdeklődnek községünk iránt, és felkeresték új honlapunkat.

Egyházaskesző jelenleg egy 525 főt számláló falu Veszprém megye északnyugati szélén, a Marcal és a Rába folyó között, Veszprém-Vas- és Győr-Sopron megye találkozásánál. A Sárvár- Kenyeri-Pápa összekötő út vezet rajta keresztül, mely bekapcsolja a falut a közúti forgalomba.

Egyházaskesző nevét 1361-ben említik először az írásos emlékek, vagyis egy közel 650 éves településről van szó. Nevének előtagja arra utal, hogy az államalapítást követően évszázadokig a környező települések hitéletének központja volt. A név második fele pedig feltéteklezések szerint, a Keszi törzs után kapta a nevét.

Megújult honlapunk célja felkelteni mindenki érdeklődését településünk iránt és minél több információt nyújtani az itt élők részére. Naprakész, hasznos információkkal szolgálni a faluban történt változásokról eseményeinkről és rendezvényeinkről.

Községünkben igyekszünk ápolni és feleleveníteni a régmúlt idők hagyományait, melyek részei voltak a falu múltjának. Ezért minden évben több rendezvényt is lebonyolítunk. Ezekbe az eseményekbe szeretnénk bevonni minél több embert legyen akár helybeli lakos vagy csupán érdeklődő látogató, elszármazott,ismerő, jóbarát vagy távol élő családtag. Ilyen alkalom egy nemzeti ünnep, egy közösségi vagy családias hangulatúrendezvény, de akár a falunap vagy az idősek napja is.

Tisztelettel kérem, hogy látogasson el hozzánk! Egyházaskesző várja Önt! Lakóinak vendégszeretetével. természeti kincseivel, műemlékeinek szépségével és rendezvényeivel.

Ittjártakor ne felejtse el megtekinteni a nemrég felavatott falumúzeumunkta sem, ahol egy kicsit visszatérhet a múltba és részese lehet a jelennek is, kiállított tárgyaink és fotóink segítségével.

Mindenkit szeretettel várunk! A mielőbbi találkozás reményében!

Tisztelettel és üdvözlettel:

Lendvai Jánosné polgármester