Településkép védelméről szoló rendelet módosításának egyeztetése

telepuleskep modositasa tajekoztato

Településkép védelméről szoló rendelet módosításának egyeztetése - Tájékoztató

 

Településkép védelméről szóló rendelet módosításának
egyeztetése

Tisztelt egyházaskeszői polgárok, egyházak, érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek!

Elkészült Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete, amelyet véleményezésre közzéteszünk Egyházaskesző Község honlapján (www.egyhazaskeszo.hu).

A településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény 2021. 07. 01.-én hatályba lépett módosítása a településképi ügyekben a jogkört az eddigi polgármester helyett a képviselő-testülethez telepíti, egyúttal lehetőséget biztosít a hatáskör átruházására (pl. a polgármesternek), melyet a településképi rendeletben kell megtenni. Az átruházott hatáskörben hozott döntés ellen a képviselő-testülethez lehet fellebbezni. A településképi rendelet módosítása után a településképi eljárásokat – a hatályos önkormányzati rendeletben foglaltakkal megegyezően – a polgármester fogja lefolytatni.

A hatáskör átruházás indoka, hogy az eljárási idők nem változtak, a határidők tartása a képviselő-testületi hatáskörében történő eljárás esetében kétséges.

Egyben tájékoztatjuk Önöket, hogy a Településképi Rendelet módosítás a veszélyhelyzet miatt a honlapon kerül ismertetésre.
A lakosság, az egyházak a bejelentkezett érdekképviseleti, civil- és gazdálkodó szervezetek, (partnerek) a rendelettel kapcsolatban véleményt, észrevételt, javaslatot tehetnek 2022. január 12-ig írásban a polgármesternek címezve ( 8523 Egyházaskesző, Kossuth u. 76.), vagy elektronikusan a  e-mail címre.

Várjuk észrevételeiket
a településkép védelméről szóló rendelet, módosító rendelet-tervezetével kapcsolatban!

Egyházaskesző, 2021. december 20.

Lendvai Jánosné

polgármester

A képre kattintva lletölthető a Településkép védelméről szóló rendelet módosításának tervezete

pdf icon letoltes

Körjegyzőségünk települései:

  • 1

Várjuk Önt!

Egyházaskesző várja Önt! Tisztelettel kérem, hogy látogasson el hozzánk! Lakóinak vendégszeretetével. természeti kincseivel, műemlékeinek szépségével és rendezvényeivel.

Lendvai Jánosné

 

 Magyar Falu Program logo web

Elérhetőségek

 
  +36 89 347 621
  +36 89 347 621
 8523 Egyházaskesző, Kossuth L. u. 76.

Kövessen minket a FB-on!